Den stora snälla barnvakten

Jag som står bakom S*Royal Spots heter Ann-Sofi Klint och jag bor 6 km från Umeå, i närheten av Nydalasjöns vackra natur. Här bor jag tillsammans med en schäfermix, fyra stycken fertila bengalhonor, en avelshane och en hane på tillväxt.

På fritiden sitter jag en hel del vid datorn, gör bl.a hemsidor och läser allt jag kommer över om katt och hund då detta är ett intresse som ligger mig varmt om hjärtat. För att lära mig ännu mer om avel och genetik så har jag gått pawpeds genetik-kurs 1, 2 och 3. Det var väldigt lärorikt.

Jag arbetar en hel del ideellt med det jag brinner för. Jag är utsedd att lägga upp stamtavlor och hälsoresultat (PK-def och HCM) i PAWPEDS-databas. Så vill ni ha in resultat/stamtavlor eller bara vill fråga något är det bara att kontakta mig.

Uppfödningen av bengaler bedrivs i liten skala med väl utvalda hanar som kompletterar mina honor på bästa sätt. Jag kommer ha ca 1 kull per år och strävar efter sunda och friska bengaler som är fria från defekter och andra sjukdomar. De ska även vara rastypiska, med bra typ, mentalitet och mönster.

Katterna ur mitt katteri som används i avel kommer att vara testade mot HCM, en hjärtsjukdom som börjar bli allt vanligare hos bengalen och katterna kommer även testas för PK-def. PK-def är en blodanemi och det har visat sig finnas en del bärare hos bengalen.

Tack vare att katteriet är i liten skala är kattungarna sociala och vana att bli hanterad av både vuxna som barn. Innan en kattunge säljs är den van vid andra katter, hundar, kloklippning, tvättning och annan omvårdnad. De har även fått resvana och är van vid vanliga hushållsljud som tex dammsugare, tvättmaskin m.m